LIČNOST DANA

Vladar Melburna

Osvojio sedmi pehar na Australian Openu i ukupno 15. gren slem u karijeri

Đoković: Na impresivan način pomeo Nadala

G. Š.

28.1.2019

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, osvojio je na impresivan način, protiv Španca Rafaela Nadala, sedmi pehar na Australian Openu i ukupno 15. gren slem u karijeri.    

Jednostavno nadmoćno, jer Nadalu nije dozvolio ni da mu ozbiljnije zaprijeti. Veliki šampion emotivno je govorio tokom ceremonije dodjele pehara, a to što je sedmi put na istom mjestu značilo je samo još burnije osjećaje...

Prije sedam godina, morali su da sjednu, iscrpljeni najdužim gren slem finalom u historiji. No, ovog januara, meč je trajao kraće skoro tri puta, ali su Đokovićeve emocije bile još jače.

Đoković je tačno prije godinu napustio Rod Lejver arenu s rukavom preko desne ruke i odlučio da, ipak, ode na operaciju lakta u nadi da mu povreda neće okončati karijeru. Kad je to obavio i, s najbližim saradnicima, pozvao Marjana Vajdu nazad u svoj tim, počelo je da se događa nešto što u januaru 2018. niko nije očekivao - Vimbldon, US Open, Australian Open...

Novak Đoković rođen je 22. maja 1987. godine u Beogradu. Na prvo mjesto ATP liste prvi put je došao 4. maja 2011., a broj jedan je bio ukupno 223 sedmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.