LIČNOST DANA

"Zmaj" iz Baskije

Otkupna klauzula iznosi vrtoglavih 80 miliona eura

Kodro: Pojačanje za Atletik

Piše: N. C.

2.2.2019

Kenan Kodro, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, postao je novi igrač Atletika iz Bilbaa, nakon transfera iz danskog Kopenhagena. 

Sin legendarnog Mehe Kodre, bivšeg napadača Veleža, Real Sosijedada, Barcelone i reprezentacije BiH, rođen je u San Sebastijanu, čime je ispunio uvjet da potpiše ugovor za ovaj renomirani španski klub, za koji po dugoj tradiciji igraju samo Baski.

Kodro mlađi prethodno je u dresu danskog kluba odigrao 19 utakmica i postigao šest golova. U danskoj Superligi postigao je jedan gol u osam nastupa, dok je u kvalifikacijama za Evropsku ligu bio strijelac pet puta. To je bilo dovoljno stručnjacima iz Atletika da u njemu vide pojačanje za svoj tim.

Koliko su uvjereni da su napravili dobar posao, čelnici ovog kluba odredili su da Kodrina otkupna klauzula iznosi vrtoglavih 80 miliona eura, po čemu je 25-godišnji napadač vjerovatno naš najskuplji fudbaler. Time se baskijski klub osigurao da u naredne dvije godine, na koliko je potpisan ugovor, „zmaj“ ostane u njihovim redovima.

Kenan Kodro rođen je 19. avgusta 1993. godine. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je devet utakmica uz dva postignuta pogotka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.