LIČNOST DANA

Adut Dinama za evropske visine

Naš mladi veznjak prije tačno pet godina debitirao u seniorskoj konkurenciji kao sedamnaestogodišnjak

Gojak: Jedan od najzaslužnijih za nogometnu groznicu u Zagrebu

G. Š.

2.3.2019

Zagreb već danima trese nogometna groznica, za koju je jedan od najzaslužnijih naš reprezentativac Amer Gojak. Jučer su trebale samo četiri minute od otvorenja blagajni da se prodaju preostale ulaznice za prvu utakmicu osmine finala Evropske lige između Dinama i Benfike, koja je na programu u četvrtak na Maksimiru. 

Mladi bosanskohercegovački veznjak bio je najugodnije iznenađenje modre jeseni, a već sada je jedan od najstandardnijih igrača - motor ekipe te jedan od najskupljih igrača u maksimirskom izlogu, čija je minimalna cijena 10 miliona eura. 

Nije dugo trebalo da se evropski velikani počnu razbacivati novcem za igrače iz Dinamove svlačionice, a u redu za Gojaka stoje španska Sevilja, francuski Lion, škotski Seltik...

Kako često ističu u zagrebačkom Maksimiru, nema stranca do Bosanca.

Amer Gojak rođen je 13. februara 1997. godine u Sarajevu. Prve fudbalske korake napravio je u Školi fudbala Novi Grad, a potom ga je lopta odvela u Željezničar, a potom i u sarajevski Olimpik, gdje je 1. marta 2014. u duelu s Veležom debitirao za seniorski tim kad je imao tačno 17 godina i 15 dana.

Za našu A-reprezentaciju debitirao je 15. novembra prošle godine protiv Austrije u Beču (0:0 – Liga nacija).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.