LIČNOST DANA Nenad Bjelica

Tvorac Dinamove evropske priče

Sve je još jednom taktički pripremljeno na vrhunskom nivou

Piše: N. D.

Bjelica: Višestruko se isplatio


Maksimir je preksinoć satima prije utakmice i ovog puta bio pun. Navijači Dinama, dok su čekali okršaj s favoriziranom Benfikom, skandirali su u više navrata ime trenera Nenada Bjelice. Oni stariji kažu da je takvu čast imao samo Miroslav Blažević kad je vodio čuvenu generaciju zagrebačkog kluba iz 1982. godine. 

Dinamo je savladao Portugalce sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige, iako je trener Bjelica bio na tribinama zbog suspenzije. Ipak, sve je još jednom bilo taktički pripremljeno na vrhunskom nivou pa mnogo skuplja Benfika nije uspjela napraviti ništa više od poraza. Dinamo i dalje igra bitnu ulogu u ovogodišnjem evropskom fudbalskom filmu. 

Prvi strateg “Modrih” pokazao se kao najveće pojačanje zagrebačkog kluba. Došao je u maju prošle godine, a nezvanično ima primanja nešto manja od milion eura godišnje. Već u svojoj prvoj sezoni samo od nagrada UEFA-e klub koji mu je ukazao povjerenje i zaradio je više od 15 miliona eura.

Nenad Bjelica rođen je 20. avgusta 1971. godine u Osijeku. Igrao je za Osijek, Albasete, Betis, Las Palmas, Kajzerslautern, Admiru i Karnten. Trenerski zanat pekao je u Austriji i Italiji, a u Dinamo je stigao iz poljskog Leha. 

Više o temi

LIČNOST DANA
Srušio “Kraljeve”
NA VRH

Komentari