LIČNOST DANA Almir Badnjević

Doktor za uspjeh

Izabran u Upravu Evropske organizacije za medicinski i biološki inžinjering

Fu.M.
14.03.2019 06:40

Badnjević: Na listi najuspješnijih

Krupljanin Almir Badnjević svijetli je primjer mladog uspješnog čovjeka iz Bosne i Hercegovine. Na najbolji način pokazao je da se, uz znanje i sa mnogo truda, može postići mnogo. Našao se na listi najuspješnijih ljudi na svijetu zajedno s nekim od najpriznatijih imena iz oblasti biznisa i nauke.   

Iako mlad, već dugo drži tituli jedinog doktora nauka iz oblasti biomedicinskog inžinjeringa u našoj zemlji.

Da je njegov uspjeh više prepoznat i posebno cijenjen vani, pokazuje i to što je postao član Uprave Evropske organizacije za medicinski i biološki inžinjering (EAMBES). U pitanju je najveća evropska organizacija iz ove oblasti.

Nije mu to jedini uspjeh.Član je i uprave Kliničkog inžinjeringa pri međunarodnoj organizaciji (IFMBE), gdje s još osam predstavnika iz svijeta definira sva pravila iz oblasti kliničkog inžinjeringa.

Doktor Badnjević inače predaje na Međunarodnom Burch Univerzitetu , Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te Univerzitetu Warwick u Velikoj Britaniji. 

Na čelu je Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH i rukovodi jednom od najopremljenijih laboratorija za testiranje medicinske opreme u Evropi, “Verlab“.

Rođen je 13. jula 1986. u Bosanskoj Krupi. Završio je Srednju elektrotehničku školu, a poslije i Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, gdje je magistrirao. Doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Komentari

NA VRH