LIČNOST DANA Kada Delić-Selimović

Atletska kraljica

E. Sk.
24.03.2019 07:18

Delić: Cjeloživotna posvećenost atletici

Takmičari Specijalne olimpijade BiH vratili su se s posljednjeg takmičenja s najviše osvojenih medalja i najboljim rezultatima u historiji. Takmičenje u Abu Dabiju za sve njih bilo je nezaboravno, a ponos i sreća ispred stadiona Tušanj prilikom svečanog dočeka oslikavali su emocije koje su ih pratile. 

Deset godina na čelu projekta Specijalne olimpijade nalazi se naša proslavljena atletičarka i olimpijka Kada Delić-Selimović. Svi koji je poznaju znaju kako Delić-Selimović uvijek zasuče rukave i posebno vrijedno radi s djecom.

Gotovo je nemoguće zamisliti šta bi bilo s atletikom u Tuzli da nije ove vrijedne žene, koja svoje znanje i entuzijazam nesebično prenosi na druge.

I ovoga puta potvrdila je svoju cjeloživotnu posvećenost „kraljici sportova“. Satisfakcija joj je, ističe, radost djece nakon osvojenih medalja, a pogotovo takmičara Specijalne olimpijade koji su se u domovinu vratili s deset odličja.

Delić-Selimović rođena je 10. jula 1965. godine. U dva navrata branila je nacionalne boje BiH na olimpijadama 1992. godine u Barceloni i 1996. u Atlanti. Direktorica je Specijalne olimpijade BiH i Atletskog kluba Sloboda Tehnograd Tuzla. 

NA VRH