LIČNOST DANA

Golgeter s Čaira

Napadač Radničkog iz Niša najbolji je strijelac srbijanske lige

Haskić: Novi gol protiv Rada

N. C.

31.3.2019

Nermin Haskić popravio je svoj ionako sjajan napadački učinak u srbijanskoj Superligi, postigavši pogodak u jučerašnjoj pobjedi svog Radničkog nad Radom. 

Golgeter iz Banovića postigao je ove sezone 18 golova u 24 utakmice, što je prosjek kojim se mogu pohvaliti rijetki fudbaleri u Evropi. Prvi je strijelac prvenstva Srbije sa četiri gola više od prvog pratioca Rikarda Gomeša (Ricardo Gomes) iz beogradskog Partizana.

Najviše zahvaljujući našem efikasnom centarforu, klub iz Niša zauzima drugo mjesto na tabeli Superlige Srbije, iza Crvene zvezde, sa čak 18 bodova više od Partizana, jednog od dva vječita favorita svih takmičenja u susjednoj državi.

S obzirom na to da je Radnički ove sezone postigao 52 pogotka u prvenstvu, Haskićev je prosječno svaki treći, što govori da naš internacionalac ima ogromne zasluge za odličan plasman kluba s Čaira.

Nermin Haskić rođen je 27. juna 1989. u Banovićima, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za banovićku Budućnost i Sarajevo u BiH, za Voždovac i Radnički u Srbiji, za Košice, Žilinu i Ružomberok u Slovačkoj te za Podbeskidzi u Poljskoj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.