LIČNOST DANA

Najbolji stranac

Proglašen prvim inostranim fudbalerom za prošlu godinu u Turskoj

Višća: Vodi Bašakšehir ka prvoj tituli

Piše: N. C.

18.4.2019

Edin Višća dobio je nagradu turske državne televizije TRT za najboljeg stranog fudbalera u prvenstvu ove zemlje u 2018. godini. 

Veliko je to priznanje za reprezentativca Bosne i Hercegovine, posebno ako se uzme u obzir da je Turska meka za strane fudbalere, koji iz cijelog svijeta vrlo rado dolaze da igraju u Superligi.

Brazilci Vagner Lov (Wagner Love) i Maikon (Maicon), Portugalci Pepe i Rikardo Kvaresma (Ricardo Quaresma), Kamerunac Samuel Eto (Eto'o) i Togoanac Emanuel Adebajor (Emmanuel Adebayeor) neka su od svjetskih imena koje je naš Višća zasjenio u prošloj godini.

Igrajući za Bašakšehir prošle sezone naš ofanzivac postigao je devet golova i 15 asistencija a njegov klub zauzeo je treće mjesto. Ove sezone Višća i njegov tim su još efikasniji i bit će iznenađenje ako ne osvoje prvu titulu prvaka Turske.

Sa učinkom od 11 golova i 13 asistencija „Zmaj“ je ponovo ponajbolji igrač tima koji šest kola prije kraja prvenstva ima pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Galatasara.

Koliko je Višća cijenjen zbog svog učinka potvrđuje i nedavna izjava Edina Džeke, koji je rekao da bi volio igrati s njim u istom klubu.

Edin Višća rođen je 17. februara 1990. godine u Čuništu kraj Olova. Iz Željezničara je 2011. godine prešao u klub iz Istanbula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.