LIČNOST DANA

Argentinski genij

Još jednom potvrdio da se radi o najboljem na planeti

Mesi: Ponovo zadivio svijet

Piše: N.D.

3.5.2019

Liverpul je imao na travnjaku Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk), najskupljeg defanzivca na svijetu, i imao je na golu Alisona Bekera (Alisson Becker), drugog najskupljeg golmana svjetskog fudbala, ali nije pomoglo. 

Prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka između Barcelone i Liverpula obilježio je Lionel Mesi (Messi). Već je bilo velikih 2:0 za Katalonce, Mesi je postigao drugi gol, a onda je namjestio loptu na 26-27 metara od gola gostiju i neodbranjivo pogodio za potpuni potop tima Jirgena Klopa (Jurgen Klopp). Čak se i njemački stručnjak nasmijao nakon Mesijevog poteza.

Argentinski genij, najlakše je tim riječima objasniti ono što radi na terenu. Nije ništa novo da je najbolji na planeti, ali taj čovjek uvijek ima novi potez kojim će sve ostaviti bez daha i o kojem će cijeli svijet govoriti.

Lionel Mesi rođen je 24. juna 1987. u argentinskom Rozariju. U omladinski pogon Barcelone doveli su ga kada je imao 14 godina. S dva gola protiv Liverpula došao je do brojke od 600 golova postignutih za katalonski klub. Osvojio je na desetine trofeja s Barcelonom, a ovosezonska titula bit će mu 10. trofej prvaka Španije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.