LIČNOST DANA Sead Kolašinac

Osvjetlao obraz

Jedini fudbaler iz BiH koji će igrati veliko evropsko finale

N. C.
12.05.2019 07:00

Kolašinac: Englezi ga zovu Bosanski Tenk

Sead Kolašinac pred sobom ima najvažniju utakmicu karijere, finale Evropske lige, u kojem će 29. maja igrati njegov Arsenal protiv Čelsija. 

Sjajan je to rezultat za reprezentativca Bosne i Hercegovine i njegov klub. Uz malo sreće, mogu doći do evropskog trofeja. Time bi londonski “Topnici” krunisali sezonu, a Kolašinac bi napravio uspjeh karijere, jer je do sada, iako već dugo igra u najjačim evropskim ligama, osvojio tek jedan trofej, Kup Engleske.

Bosanski Tenk, kako su ga prozvali Englezi, već je osvjetlao obraz svoje zemlje tako što je do same završnice ostao njen jedini predstavnik u evropskim fudbalskim takmičenjima.

Istina, u polufinalnom revanš-susretu protiv Valensije, koji je Arsenal riješio u svoju korist sa 4:2, on je povrijeđen pa je ranije morao napustiti teren. No, to ga neće spriječiti da nastupi u finalu u azerbejdžanskom glavnom gradu Bakuu.

Sead Kolašinac rođen je 20. juna 1993. godine u njemačkom gradu Karlsrueu. Odigrao je 25 utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

LIČNOST DANA
Neumorni tragač

Komentari

NA VRH