LIČNOST DANA

Ljudina iz Zavidovića

Ponudio vilu i kuću svima koji su ostali bez krova nad glavom

Imamović: Nije zaboravio rodni kraj

Piše: D. Pa.

17.5.2019

Zavidovićanin Armin Imamović, sugrađanima poznatiji kao Arma, najbolji je primjer da je BiH zemlja dobrih ljudi, koji ne zaboravljaju jedni na druge ako se nalaze u teškoj situaciji. 

O tome najbolje svjedoči nesvakidašnji gest Imamovića, koji je svoju vilu i kuću u Zavidovićima stavio na raspolaganje svim ljudima kojima zbog poplava i prirodnih nepogoda treba smještaj i koji ostanu bez krova nad glavom.

Ovaj potez izazvao je divljenje cjelokupne bosanskohercegovačke javnosti, posebno jer je Imamović kilometrima udaljen od BiH i rodnih Zavidovića. Uprkos činjenici što je u Italiji, gdje radi, on nije zaboravio na svoje ljude u BiH.

Iako za sada, srećom, nikome nije bila potrebna njegova pomoć, odnosno niko nije ostao bez krova nad glavom, on i dalje stoji na raspolaganju svima onima kojima je pomoć potrebna i mogu mu se javiti. Ranije je ovaj dobri Zavidovićanin, ljudina, kako ga zovu njegovi sugrađani, također pomagao ljude i zapošljavao ih u Italiji.

Armin Imamović rođen je u Zavidovićima 1. avgusta 1971. U rodnom je gradu završio srednju školu. Zatim odlazi u Italiju, gdje već 20 godina uspješno radi u velikoj firmi kao industrijalac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.