LIČNOST DANA

Najskuplji Bosanac

Vrijednost fudbalera iz Bijeljine dostigla 115 miliona maraka

Jović: Fantastična sezona u Ajntrahtu. Xinhua

Piše: E. J.

29.5.2019

Rođen je u Bijeljini, nogometno je stasao u beogradskoj Crvenoj zvezdi, a danas je među najskupljim igračima svijeta. Luka Jović odigrao je sezonu iz snova u njemačkom Ajntrahtu iz Frankfurta i sa 27 golova u svim takmičenjima predvodio je ekipu koja je ove godine senzacionalno stigla do polufinala Evropske lige. 

Naravno, sve to je pratio vrtoglavi rast vrijednosti sjajnog strijelca za kojeg danas njegov klub traži, kako pišu engleski mediji, 52 miliona funti odštete, odnosno više od 115 miliona maraka! I ta cifra, koliko god bila astronomska, nije odvratila zainteresirane ekipe. Naprotiv.

Lista evropskih velikana koji bi voljeli vidjeti Jovića u svojim redovima sve je duža, a on sam nije spreman potvrditi navode da je već sve dogovorio s madridskim Realom, kojem bi posao mogli pokvariti engleski bogataši, poput Mančester sitija i Čelzija.

Igrač koji već važi na najskupljeg Bosanca rođen je 23. decembra 1997. u Bijeljini. Već 2005. počeo je trenirati u Zvezdi, a sa 16 godina, pet mjeseci i pet dana, postao je najmlađi strijelac u historiji beogradskog kluba. Prije Ajntrahta, igrač koji nastupa za reprezentaciju Srbije bio je član portugalske Benfike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.