LIČNOST DANA Adisa Tufo

Poduzetnica za primjer

Prije šest godina preuzela porodičnu firmu pred kolapsom i učinila je uspješnom i konkurentnom

D. B.

Tufo: Dokazala da se trud i rad isplate


Ovogodišnja dobitnica „Večernjakovog pečata“ Adisa Tufo, mlada poduzetnica iz Sarajeva, dokazala je da se trud i rad u životu uvijek isplate.  

Osim priznanja koje je nedavno dobila u Mostaru, ponosna je dobitnica plakete „Uspješne žene BiH 2017“ te priznanja „NajŽena XXI veka jugoistočne Evrope 2017“, „Dama godine 2018“...

Ona za sebe kaže da je samo obična žena koja se odlučila baviti isključivo sobom, svojim životom i porodicom. Pored svih obaveza, ova harizmatična i uspješna bh. poduzetnica  i menadžerica nađe vremena za poeziju i prozu, a početkom ove godine objavila je knjigu „Vruć krompir“, priču o ljubavi, strasti, poduzetništvu i snovima jedne žene.

Adisa Tufo, diplomirana ekonomistica, certificirani menadžer i life coach, prije šest godina preuzela je porodičnu firmu“ČIP sistemi“, koja je bila skoro pred kolapsom i uz mnogo neprospavanih noći učinila je uspješnom i konkurentnom. Trenutno pohađa master studij iz Poslovne psihologije. Predsjednica je NVO „PoduzetniceIN“ te glavna i odgovorna urednica portala www.poduzetnice.ba. 

 

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Livnjak pomjera granice
LIČNOST DANA
Vratio “Rođene” u elitni rang
NA VRH

Podijeli članak na