LIČNOST DANA Kristijano Ronaldo

Nova zadaća Portugalca

U prvom polufinalu Lige nacija postigao tri gola

N.D.
07.06.2019 06:35

Ronaldo: Odveo Portugal u finale

S Juventusom nije stigao do krova Evrope ove sezone, ali je novim nastupom za Portugal pokazao da ima još mnogo toga reći. Kristijano Ronaldo (Cristiano) obilježio je utakmicu između Portugala i Švicarske (3:1). Postigao je tri gola i tako odveo portugalsku nacionalnu selekciju u finale Lige nacija. 

Igralo se prvo historijsko polufinale ovog takmičenja, a već na startu igrač Juventusa postavio je itekako visoke standarde. Ko će i kada ponovo doći do tri gola u utakmici ovog ranga, ostaje da vidimo, ali se svakako radi o velikom izazovu. Ronaldo je svim velikim igračima bacio rukavicu u lice, a u budućnosti svi imaju domaći zadatak. Inače, s nova tri gola u dresu aktuelnog evropskog prvaka, Ronaldo je stigao do 88 pogodaka za Portugal.

Kristijano Ronaldo rođen je 5. februara 1985. godine u portugalskoj Madeiri. U Portugalu je igrao za Nacional i Sporting, odakle je otišao u Mančester junajted. Potom je nosio dres Real Madrida, iz kojeg je prešao u Juventus. Pet puta osvojio je FIFA-in trofej za igrača godine, a isto toliko puta podigao je pehar Lige prvaka.

Četiri puta dobio je nagradu za najboljeg igrača Evrope, a s reprezentacijom je postao prvak Starog kontinenta. Ima mnoštvo klupskih nacionalnih trofeja.

Tagovi

Juventus Ronaldo

Komentari

NA VRH