LIČNOST DANA

Veliki transfer istinskog sportiste

Bh. reprezentativac naredne četiri godine bit će član Milana

Krunić: Ostaju još ljekarski pregledi

Piše: N. D.

14.6.2019

Samo ljekarski pregledi dijele bh. reprezentativca Radeta Krunića od dresa velikog Milana. Empoli je sve dogovorio s „Rosonerima“ i Krunić će naredne četiri godine biti igrač kluba takve tradicije. Kako je rekao, ni sam u prvom trenutku nije vjerovao.

Sigurno je da su ovo dani kada igrača poput Krunića najmanje zanima koliko će koji klub zaraditi, ali Empoli će inkasirati osam miliona eura i bonuse. I sam Krunić dobro će zarađivati, ali ovakav transfer sportista poput njega jednostavno je zaslužio. Radan i na terenu uvijek predan svojim zadacima, a nikad nije težio posebnom isticanju, pa će tako reprezentacija BiH u budućnosti imati i igrača Milana.

U Krunićevim godinama dogodio se pravi transfer. Milan želi svježu krv, novi iskorak, a stiže novi trener Marko Đampaolo (Marco Giampaolo). Njegova izričita želja bio je Krunić, s kojim je radio ranije, pa i to govori mnogo toga.

Rade Krunić rođen je 7. oktobra 1993. godine u Foči, gdje je u Sutjesci napravio prve fudbalske korake. Igrao je za Donji Srem, Veronu i čačanski Borac, odakle je stigao u Empoli prije četiri godine. Za najbolji bh. tim odigrao je 10 utakmica, a ima osam nastupa za mladu reprezentaciju BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.