LIČNOST DANA

Ljubav prema plavoj boji

Nije bilo zainteresiranih za poziciju prvog čovjeka kluba, jedini je uspješni biznismen bio spreman za izazov

Badžak: Odlučio pomoći klubu koji voli

Piše: N.D.

17.6.2019

Bio je na rubu odustajanja od sporta, razočaran jer Željezničar nije dobio licencu za evropske utakmice, a onda je stigao na sjednicu Skupštine kluba na kojoj je trebalo izabrati prvog čovjeka. Tražio se, između ostalog, predsjednik Upravnog odbora, ali niko se nije htio prihvatiti „vrućeg krompira“. 

U njegovoj biografiji ćete naći kako se Jasmin Badžak, uspješni privrednik iz Konjica, deklarira kao vatreni navijač Željezničara i to je presudilo. Samo iz ljubavi prema plavoj boji, bez ikakvog drugog interesa, odlučio je biti tu i pomoći da se ovaj klub podigne, a članovi Skupštine su ga bez izuzetka podržali. Prihvatio je da bude v.d. predsjednika.

Jasmin Badžak je rođen 9. marta 1971. u Konjicu, gdje je proveo djetinjstvo i završio školovanje. Na čelu kompanije „SurTec Eurosjaj“ je od 1998. godine. Tokom dugogodišnjeg rada s partnerima iz Njemačke učestvovao je na mnogobrojnim edukacijama i seminarima, kao i stručnim putovanjima širom svijeta. Njegov menadžerski duh i organizacijske sposobnosti rezultirali su time da se njegova kompanija smatra izuzetno uspješnom.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.