LIČNOST DANA

Iz Kaknja do kluba iz velike četvorke

Dokaz je ovo da se talentom, vrijednim radom i trudom može uspjeti i napraviti veliki iskorak

Anđušić: Seli se u Tursku. Arhiv

Piše: N.D.

4.7.2019

Nemanja Anđušić prošao je ljekarske preglede i sve je dogovorio s turskim Trabzonsporom. Njegov dojučerašnji klub Mladost iz Doboja kod Kaknja inkasirat će 600 hiljada maraka, na ime obeštećenja, što je rekordan transfer za ovog premijerligaša. 

Anđušić će tako nositi dres kluba koji uz Fenerbahče, Galatasaraj i Bešiktaš svrstavaju u veliku četvorku turskog fudbala. Bit će to veliki korak za Anđušića, koji je u protekloj sezoni odigrao 25 premijeligaških susreta u kojima je postigao osam golova i ubilježio dvije asistencije.

Dokaz je ovo da se talentom, vrijednim radom i trudom može uspjeti i napraviti veliki iskorak i u bh. Premijer ligi. Anđušić je to pokazao, jer je iz Kaknja svojim igrama i zalaganjem na zelenom terenu dobio priliku da karijeru nastavi u jednom od četiri najbolja turska kluba.

Nemanja Anđušić rođen je 17. oktobra 1996. u Trebinju. U rodnom gradu napravio je prve fudbalske korake, a već sa 19 godina prešao je u FK Sarajevo. Prije nego što je stigao u Mladost iz Doboja kod Kaknja, nosio je dres Travnika, Olimpika i Čelika. Igrao je za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.