LIČNOST DANA

Rad najbolja garancija uspjeha

Mladi doktorant matematike u Londonu je odgojen, kulturan i izuzetno skroman

Husić: Vrhunski rezultati. Avaz

Piše: A. H.

8.7.2019

Dvadesetšestogodišnji Edin Husić, doktorant na čuvenoj Londonskoj školi ekonomije, imao je samo 11 dana kada je 1993. godine s roditeljima i bratom, u razmjeni, iz Bijeljine stigao u Tuzlu. Kad je prispio za školu, vrijedno je učio, a njegov talent za matematiku zapazili su i profesori koji su ga usmjeravali da se dalje usavršava radom.

Edin je odgojen, kulturan i izuzetno skroman mladić. Godinama se školovao na prestižnim evropskim univerzitetima i uvijek sebi osiguravao stipendije koje su, opet, stizale kao posljedica vrhunskih rezultata koje je postizao baveći se naukom.

Edin nikad neće propustiti da kaže da je BiH puna talentiranih mladića i djevojaka, kojima savjetuje da ne trebaju imati ni kompleks ni strah kad su u pitanju evropski i svjetski standardi u obrazovanju, da ne propuštaju prilike koje im se ukažu kroz razne vidove edukacije, ali da uvijek moraju imati na umu da je rad najbolja garancija za njihov uspjeh.

Edin Husić samo je jedan od mnogih uspješnih bh. mladića i djevojaka, mahom onih iz ratne generacije, koji su, zahvaljujući isključivo rezultatima koje postižu, postali najbolji ambasadori BiH u Evropi i svijetu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.