LIČNOST DANA

Čista desetka

Mlada Maglajka diplomirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu čistom desetkom

Muhamedović: Sprema na nove izazove. Društvene mreže

Piše: N.Br.

17.7.2019

Amna Muhamedović (23) iz Maglaja postigla je uspjeh kakav niko prije nje nije postigao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Diplomirala je s prosjekom 10, a takav uspjeh, kako je sama rekla, nisu postigli ni profesori koji su njoj predavali.  

Kada je nakon završene osnovne škole i Gimnazije „Edhem Mulabdić“, gdje je bila učenik generacije, upisivala fakultet, odlučila je ispuniti životni san - postati pravnica uprkos činjenici da je bila izvrsna matematičarka i osvajala nagrade.

Kaže da ni trenutka nije požalila. Bilo je teško, iza nje su ostale mnoge neprospavane noći, učila je vrijedno, dobro raspoređivala svoje obaveze, tako da ništa nije trpjelo, ni njen društveni život, ni porodica, ni prijatelji.

Kada je na prvoj godini dobila prve desetke, nekako se u njoj rodila želja da pokuša ostvariti uspjeh kakav niko prije nije postigao, dobiti čak 49 desetki u indeksu. No, sada se sprema za novi izazov, master i daljnje školovanje. Ambiciozna, vrijedna i radna, ima mnogo planova i želja. Otac je advokat, pa bi mu rado postala kolegica, a mašta i o odlasku iz BiH, ali samo kao ambasadorica i osoba koja svojoj zemlji može mnogo dati.

Amna Muhamedović rođena je 23. avgusta 1996. godine u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.