LIČNOST DANA

Mirsad Mahmutagić: Posao za uspješne, a ne podobne

Najboljoj studentici Pravnog fakulteta u Sarajevu odmah ponudio posao

Mahmutagić: Čin vrijedan poštovanja. Arhiv

A. H.

22.7.2019

Nakon što je saznao da je njegova sugrađanka Amna Muhamedović diplomirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu i rezultatima koje je postigla tokom školovanja osigurala mjesto najuspješnijeg studenta u historiji ovog fakulteta, načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić upriličio je prijem za ovu mladu pravnicu i ponudio joj odmah zaposlenje.  

Znaju načelnici bh. općina u svojim kabinetima ugošćavati mlade i uspješne građane svojih općina, bez obzira kakav uspjeh i iz koje oblasti da su postigli, ali nerijetko, osim riječi hvale, podrške i manifestacije tobožnjeg ponosa začinjenog sokom i kafom, teško da ponude išta konkretno.

Posebno ne posao, jer kod većine posao u njihovoj administraciji biva rezerviran za sinove i kćerke njihovih ideoloških jarana, nosače partijskih zastava na izborima itd.

Načelnik Maglaja bio je konkretan. Bez obzira što Amna Muhamedović ima druge planove u vezi s nastavkom svog školovanja, ako ništa, pokazao je da posao u lokalnim zajednicama treba nuditi najboljima, a ne, kako nerijetko svjedočimo, skrivajući se iza institucije konkursa, zapošljavati gore i najgore.

Nebitno je iz koje političke partije dolazi Mirsad Mahmutagić, ali odluka da odmah po okončanju fakulteta posao ponudi genijalnoj Amni Muhamedović čin je vrijedan svakog poštovanja. I pohvale, naravno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.