LIČNOST DANA

Lorens Listo: Gest za respekt

Pobrao simpatije najavivši da će se oprostiti od tradicionalnih mostarskih Skokova ako u nedjelju pobijedi

Listo: Šampion 12 puta. Arhiv

Piše: M. Sm.

27.7.2019

Uz to što godinama svoje Mostarce, ali i brojnu publiku popularne turističko-sportske manifestacije Skokovi sa Starog mosta bez daha ostavlja izvedbama svoje čuvene laste, Lorens Listo ovih je dana pobrao i simpatije najavivši da će se oprostiti od takmičenja ako u nedjelju pobijedi. 

Jer, ako pobijedi, Listo će se na pobjedničko postolje popeti 13. put, baš koliko je pobjeda u svojoj vrhunskoj karijeri ostvario legendarni Emir Balić.

Upravo tim činom, Listo Baliću, najpoznatijoj mostarskoj lasti, čovjeku koji je ljepotu skokova sa Starog mosta pronio širom svijeta, odaje divno poštovanje.

- Ne želim preteći našeg Emira, jer to je čovjek koji je najviše doprinio popularizaciji naših skokova - objasnio je Listo svoj gest, dok je Balić uzvratio da mu takav Listin čin predstavlja veliki kompliment.

I baš kao što se Balić svojevremeno povukao iz takmičarskog dijela otvarajući prostor za neke nove klince, tako i Listo s mostarskim dječacima želi nastaviti tradiciju laste kroz školu skokova čiji je početak najavio za septembar.

Listi, koji će se sutra popeti na najljepšu skakaonicu na svijetu, poželjet ćemo odbranu titule najboljeg skakača, a Baliću da ga zdravlje još dugo posluži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.