LIČNOST DANA Rato Rajak

Čast, obraz i savjest

S članovima porodica žrtava koje su obilježile Dan sjećanja na 101 ubijenog stanovnika Rudog, Rajak je ponovo podijelio tugu

Al. B.
30.07.2019 06:40

Rajak: U tužnoj koloni s porodicama žrtava

Foto: Avaz

Načelnik općine Rudo Rato Rajak još je jednom pokazao da BiH može biti sretna zemlja. S članovima porodica žrtava koje su obilježile Dan sjećanja na 101 ubijenog stanovnika Rudog, Rajak je ponovo podijelio tugu, prošetao u tužnoj koloni i sa starog mosta koji povezuje obale Lima u rijeku spustio cvijet. 

- Bio bih ponosan na Rudo i Ruđane da su uspjeli u vremenu nesretnog rata i teških iskušenja sačuvati punu ljudskost prema svojim sugrađanima i komšijama, mir pred Bogom, vlastitu čast, obraz i savjest – poručio je Rajak.

Nije prvi put da svojom direktnošću i ljudskošću Rajak iz malog Rudog pošalje lekciju cijeloj državi, ali činjenica da su ovakvi istupi političara vrlo rijetki pokazuje u kakvom se glibu nalazimo, te da će još mnogo Lima proteći dok ne shvatimo da je put ka boljoj budućnosti naše djece trasiran upravo istinom i saosjećanjem za bol svojih komšija.

Hoće li Rajak opstati u ovakvoj državi i hoće li rajaka biti u svim njenim dijelovima, ovisi o broju ruku koje su spremne da budu pružene i da ponesu barem jedan cvijet do svih rijeka, jama i vrtača nad kojima smo ginuli. 

Rato Rajak rođen je 18. februara 1962. godine u Rudom. Po zvanju je diplomirani inžinjer arhitekture. Oženjen je i otac je četvero djece. 

Komentari

NA VRH