LIČNOST DANA Zastupnica Liberalne stranke

Daliborka Milović: Umjesto argumenata flaša

Video u kojem Milović gađa predsjedavajuću Skupštine BPK zgrozio javnost

Al. B.
02.08.2019 06:53

Milović: U Skupštini već četvrti mandat

Foto: Avaz

Na goraždanskoj političkoj sceni i u sali Skupštine BPK i do sada je bilo turbulentnih vremena, uzavrelih strasti i žučnih diskusija, njome su prodefilirali i znalci i neznalice, obrazovani i nepismeni, ali 31. juli ostat će upamćen kao dan kada je prvi put u parlamentarnoj raspravi, umjesto argumenata, upotrijebljena sila.  

Zastupnica Liberalne stranke Daliborka Milović flašom je gađala kolegicu iz Demokratske fronte, predsjedavajuću Skupštine Editu Velić.

Vijest koja je munjevito obišla sve portale u državi, ali i van nje, zgrozila je sve koji su gledali mučne prizore napada, a potom i seoske svađe na mjestu na kojem se kreiraju i donose zakoni i odluke i odlučuje o sudbinama hiljada ljudi.

Zašto je flaša poletjela i nervi otkazali baš na tački dnevnog reda u okviru koje se birao Nezavisni odbor za izbor policijskog komesara, vjerovatno će pokazati vrijeme, ali i istraga.

Vrtoglavi uspon s malom Liberalnom strankom Daliborka Milović doživjela je zahvaljujući SDA i partijama koje su u njoj tražile koalicionog partnera, tako da je u Skupštini BPK već četvrti mandat. Istovremeno je i delegat u Domu naroda PFBiH.

Prema podacima Centra za istraživačko novinarstvo, samo od 2015. do kraja 2018. godine njena primanja su iznosila oko 200.000 KM. Rođena je 7. juna 1973. u Višegradu.

Vezane vijesti

Komentari

NA VRH