LIČNOST DANA Rafael Nadal

Kralj tenisa

Španac osvojio rekordnih 35 turnira iz Masters serije 1.000

E. J.
14.08.2019 06:40

Nadal: Još ima snage za najveće domete

Foto: AFP

Rafael Nadal ispisao je nove stranice u knjizi teniskih rekorda. Trijumfom u finalu u kanadskom Montrealu, gdje je sa 6:3, 6:0 razbio Rusa Danila Medvedeva, Španac je po 35. put u karijeri osvojio turnir iz serije Masters 1.000 (turniri na kojima igrači osvajaju najveći broj poena, uz gren slemove i ATP finale), najviše u historiji. 

Pokazao je time da, uprkos problemima sa povredama, kao i činjenici da je profesionalac još od 2002. godine (prvu ATP pobjedu postigao sa 15 godina i deset mjeseci), još ima snage za najveće domete.

Predstojeći US Open u Njujorku bit će mu šansa da ugrabi još jedan gren slem trofej, kojih ima čak 18. Mjesto vodećeg igrača na svjetskoj ATP listi držao je 196 sedmica. Osvojio je rekordnih 59 turnira na zemljanim terenima, na kojima ima i najduži pobjednički niz, od 81 trijumfa zaredom.

Kao reprezentativac Španije, osvojio je dvije olimpijske zlatne medalje i četiri titule pobjednika Dejvis kupa. Nadal je rođen 3. juna 1986. godine u Manakoru. Osvojio je 83 turnira u karijeri te zaradio više od 111 miliona dolara od nastupa na turnirima.

Vezane vijesti

LIČNOST DANA
Vladar Melburna

Komentari

NA VRH