LIČNOST DANA

Ibrahim Avdić: Inžinjer za primjer

Nakon očeve smrti Ibrahim je nastavio njegovim stopama i danas slovi za jednog od najboljih poljoprivrednih proizvođača u srebreničkoj općini

Ibrahim Avdić. Avaz

Piše: S. Sm.

30.8.2019

Kada je diplomirao na Tehnološkom fakultetu, Ibrahim Avdić (28) iz Pečišta kod Srebrenice nije otišao na biro za zapošljavanje da traži posao, niti je razmišljao, kao mnogi, da napusti Bosnu i Hercegovinu. 

Diplomu inžinjera tehnologije pokazao je ocu Šabanu, vrijednom i poznatom poljoprivredniku i stočaru, i saopćio mu da će mu se pridružiti u poljoprivrednim poslovima, proizvodnji mlijeka i uzgoju više od 15 bikova.

Nažalost, nije dugo pomagao ocu, koji je umro u martu ove godine. Nakon očeve smrti Ibrahim je nastavio njegovim stopama i danas slovi za jednog od najboljih poljoprivrednih proizvođača u srebreničkoj općini.

Osim toga, Ibrahim je na čelu Mjesne zajednice Potočari, kojoj pripada njegovo selo. Prihvatio je da bude glavni u Potočarima, da bi riješio nagomilane infrastrukturne probleme u ovoj nekad najbogatijoj mjesnoj zajednici. I na ovom polju zasukao je rukave i uz pomoć članova Savjeta MZ, jedan po jedan problem idu u zaborav. Dosta vremena provodi u prostorijama i terenu MZ.

Živi u lijepo uređenoj kući rahmetli oca Šabana sa suprugom Eminom i uskoro očekuju prvo dijete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.