LIČNOST DANA

Sulejman Krpić: Napadač za titulu

Golovima predvodi Želju, koji je ponovo prvi na tabeli

Krpić: Dvostruki strijelac protiv najvećeg rivala Sarajeva. FK Željezničar

Piše: E. J.

2.9.2019

Mnogo je klubova u karijeri promijenio Sulejman Krpić, a svoj nogometni dom, prema svemu sudeći, pronašao je na Grbavici. 

Ne samo da je zbog svojih golgeterskih sposobnosti postao jedan od ključnih igrača Željezničara, nego je zaslužio i kapitensku traku i to nakon samo jedne sezone u dresu sarajevskih "Plavih".

No, ono što najviše interesira navijače jeste njegov sjajni golgeterski niz, pogotovo nakon subotnjeg derbija s najvećim rivalom Sarajevom u kojem je sa dva pogotka predvodio Želju do uvjerljive pobjede od 5:2 za prvo mjesto na tabeli, a svoj učinak podigao na sedam golova u sedam premijerligaških kola.

Dovoljno je to da se na Grbavici nakon blijede prošle sezone ponovo počnu sanjati šampionski snovi, a hoće li oni postati stvarnost, mnogo ovisi i o napadaču koji je rođen 1. januara 1991. u Brčkom.

Krpić je karijeru započeo u Orašju. Bio je i u zagrebačkom Dinamu (Hrvatska), austrijskom LASK-u, švedskom AIK-u... Četiri sezone bio je u tuzlanskoj Slobodi, jednu je proveo i na Koševu. U dresu Želje je tokom dvije sezone postigao 26 golova u 39 premijerligaških nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.