LIČNOST DANA

Luis Ibanjez: Argentinac podiže rejting bh. elite

Izvanrednih fizičkih predispozicija, sa strahovitom 'ljevicom', kako ga je analizirao legendarni Vaha, sigurno će biti magnet za gledaoce

Ibanjez: Sa Zrinjskim dogovorio saradnju do 31. maja 2021. godine. Avaz

Piše: G. Š. / Avaz.ba

19.9.2019

Argentinac Luis Ibanjez (Ibanez), bivši nogometaš slavne Boke, zagrebačkog Dinama i beogradske Crvene Zvezde, jučer je i zvanično predstavljen kao veliko pojačanje Zrinjskog.

Saradnja je dogovorena do 31. maja 2021. godine.

Iskusni, 31-godišnji lijevi bočni igrač za kojeg je i naš slavni fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić, koji mu je bio trener 2010. godine u Dinamu, potvrdio da je odličan igrač, sigurno će podići nivo igre „Plemića“, ali i rejting Premijer lige BiH.

Izvanrednih fizičkih predispozicija, beskompromisan u duelima, sa strahovitom 'ljevicom', kako ga je analizirao legendarni Vaha, Ibanez će sigurnio biti dodatni magnet za gledaoce na premijerligaškim stadionima.  

Luis Ibanjez rođen je 15. jula 1988. godine u Buenos Airesu, a prve fudbalske korake napravio je u Boki, gdje je 2008. godine i debitovao za prvi tim.

Iste godine stigao je u Dinamo, čije boje je branio do 2015. kada je prešao u mađarski Đer, potom je zadužio dres Crvene zvezde, nakon čega je uslijedila avantura u Turskoj, odnosno Trabzonsporu i Karabuksporu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.