LIČNOST DANA

Adisa Vejo: Hrabra žena iz Smiljevića

Ne želim da strahujem da će se neko od najmilijih razboliti, kazala je Vejo

Vejo: Ne odustaje od borbe. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

26.9.2019

I dalje se čeka odgovor nadležnih hoće li prihvatiti zahtjeve velike grupe građana kako bi konačno bio riješen problem deponije Smiljevići. Mjesecima unazad građani vode bitku sa Vladom Kantona Sarajeva kako bi napokon udisali čist zrak i otvorili prozore svojih kuća.

Međutim, svaka ozbiljna grupa bi poželjela da ovu borbu vodi Adisa Vejo, koja sve čini kako bi neko čuo njihov vapaj za pomoć.  Porodice gube svoje najmilije jer brzo obolijevaju zbog ove deponije. Nadležni tvrde kako se radi o sanitarnoj deponiji, a ona je sve samo ne sanitarna.

Adisa Vejo odrasla je na području Mjesne zajednice Zabrđe. Najljepši period svog života je provela ovdje, udala se na u ovom naselju te, kako kaže, djecu odgaja na istom mjestu. Bori se za svoju djecu, bori se sa vjetrenjačama da bi njena ali i druga djeca sutra imala bezbrižno djetinjstvo. Ne želi da strahuju da li će se razboliti i da će im se najeljpši period života pretvoriti u horor film.  

Hrabra žena Sarajeva od akcije ne odustaje te kako i sama kaže zajedno sa svojim saputnicima u ovoj borbi spremna je na sve, pa čak i na blokadu rada deponije. Prisustvuje svim sastancima kako Mjesne zajednice tako i Vlade Kantona Sarajevo kada je riječ o ovoj temi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.