LIČNOST DANA

Nela Hasić: Ujedinila 9.000 građana

Svi su šetali i trčali kako bi pružili podršku oboljelim od raka i ukazali na prevencije

Hasić: Borba sa pogrešnim sistemom. Avaz

Piše: D. B./ Avaz.ba

1.10.2019

Nakon višemjesečnog truda Nela Hasić, direktorica „Think Pink – Zajedno smo jedno“ uspjela je okupiti na ulicama Sarajeva 9.000 građana iz 70 bh. gradova koji su udruženim snagama slavili život.

Uspjela je okupiti toliko pozitivne energije, nade, humanosti i ponosa na jednom mjestu. Mladi, stari, djeca, javne ličnosti, svi, ali ama baš svi su šetali i trčali kako bi pružili podršku oboljelim od raka i ukazali na prevencije. Veliki broj neprospavanih noći, mukotrpni i dugotrajni rad glavne organizatorice Nele je krunisan u nedelju, kada je više od 100 autobusa došlo iz različitih gradova.

Ne znamo koliko ima tačno oboljelih žena od karcinoma dojke u našoj zemlji, ali je jasno da od ove bolesti veliki broj žena gubi bitku za život. Nela se svakodnevno susreća sa prijateljicama koje vode ovu bitku sa životom, sa njima prolazi kroz ovu borbu, bori se za sve njih, bori se pogrešnim sistemom naše države. Uspjela je u onome što mnogima nije pošlo rukom.

Nela Hasić, ponosna je supruga i majka dvoje djece. Prije 11 godina se, uprkos mnogim preprekama, odlučila ući u organizaciju “Race for the cure”, događaja koji je danas postao jedan od prepoznatljivijih brendova u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.