LIČNOST DANA

Elvir Baljić: "Kralj" se vratio u bh. fudbal

Elvir Baljić. Avaz

Piše: E. J.

6.10.2019

Dolazak bivšeg igrača Reala iz Madrida u bosanskohercegovački fudbal predstavlja samo po sebi događaj vrijedan pažnje. A to što je riječ o domaćoj ličnosti, samo daje dodatnu težinu ovom “transferu godine”, jer bi neki neupućeni stranac možda pomislio da dolazi u egzotičnu, idiličnu ligu, u kojoj nema previše stresa i rizika.

No, Elvir Baljić sigurno je svjestan svih zamki, naročito onih izvan terena, koje vrebaju u bh. fudbalu i tim više vrijedna je respekta njegova odluka da prihvati kormilo Tuzla Cityja. I ne samo da je Baljić sjeo na klupu tima s Tušnja nego je i najavio evropske ambicije ovog mladog premijerligaša.

Početak je bio uspješan, Tuzlaci su jučer u njegovom debiju sa sigurnih 3:0 savladali Zvijezdu 09 i ponovo preuzeli čelnu poziciju na tabeli...

Baljić je rođen 8. jula 1974. godine u Sarajevu. Karijeru je počeo u Željezničaru, nastavio u Sarajevu, da bi je potom gradio u inozemstvu, kao član turskih klubova (Bursaspor, Fenerbahče, Galatasaraj...) te već spomenutog španskog velikana, slavnih “Kraljeva” iz Madrida.

Nekadašnji bh. reprezentativac bio je kao trener angažiran u našoj selekciji, a radio je i u nekoliko klubova u Turskoj prije nego što je došao na Tušanj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.