LIČNOST DANA

Dijana Jelić: Poduzetna poduzetnica

Prezentirala je inovativnu mobilnu aplikaciju 2. MAMA, koji predstavlja olakšanje za roditelje

Jelić: Uprona, vrijedna i hrabra. Arhiv

Ar. M. / Avaz.ba

9.10.2019

Poduzetnica Dijana Jelić (35) iz Žepča u poduzetničke vode hrabro se upustila prije dvije godine. Upornim radom i hrabrošću da ostvari svoje snove, ovih dana javnosti prezentira i svoju inovativnu mobilnu aplikaciju 2.MAMA.

Ideja za aplikaciju - podsjetnik je nastala najprije iz njene lične potrebe, kao majke troje male djece koja su najčeće bolesna u isto vrijeme. Podsjetnik za davanje terapije važno je zdravlje i sigurnost djece ali svakako predstavljai olakšanje za roditelje, kazala je Jelić.

Rad i zalaganje prepoznali su i organizatori konferencije za mame pod nazivom MAMF u Sarajevu, gdje je jedna od panelistica bila upravo i ova mlada Žepčanka.

Dijana je svoj prvi posao dobila u Sarajevu gdje je završila Ekonomski fakultet, ali se ipak vraća u Žepče. Tu pokreće svoju agenciju za marketing, koja postaje sve više prepoznatljiva.

Aktivno sudjeluje u društvenom životu lokalne zajednice, a pomaže i rad mnogobrojnih sportskih, kulturnih i drugih udruženja na području općine Žepče. Velika potpora, ova mlade ambiciozne žene je njen muž Danko Jelić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.