LIČNOST DANA

Džanan Musa: Bh. dragulj osvaja Njujork

Naš mladi košarkaš ima sve važniju ulogu u NBA ekipi Netsa

Musa: Pokazao veliki napredak. Agencije

Piše: E. Jasenković

17.10.2019

Milioni dolara ne padaju s neba, pogotovo ne u dobro proračunatoj mašineriji poput američke NBA lige, u kojoj gazde klubova dobro vagaju svaki dolar prije nego što ga ulože u igrača.

Stoga i odluku Bruklin netsa da produže ugovor s Džananom Musom do 2021. godine, što će našem košarkašu donijeti dodatna dva miliona dolara, treba gledati kao procjenu klupskih šefova da je dragulj iz Bihaća investicija koja će se isplatiti.

Na terenu to bi trebalo značiti više minuta za našeg igrača u predstojećoj sezoni najjače svjetske lige. Džanan je učinio sve što je bilo do njega. Ljeto je iskoristio za individualni rad, napredak je pokazao i u trening-kampu. To mu je otvorilo prostor u pripremnim utakmicama, što je Džanan iskoristio te imao više od 13 poena u prosjeku. Ostalo je još da tako bude i u zvaničnim susretima...

Džanan je rođen 8. maja 1999. godine u Bihaću. Kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine je 2015. predvodio do titule prvaka Evrope. Kasnije je postao i udarni igrač seniorskih “Zmajeva”. Član NBA kluba iz Njujorka postao je prošle godine. Prethodno je igrao za sarajevski Koš i zagrebačku Cedevitu.E. J.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.