LIČNOST DANA

Novak Đoković: Kralj Pariza

U finalu savladao Kanađanina Šapovalova

Đoković: Jedan od najvećih svih vremena. AFP

Piše: G. ŠUMAR

4.11.2019

Novak Đoković (32) pobijedio je Kanađanina Denisa Šapovalova u finalu Mastersa u Parizu i tako osvojio 34. titulu na turnirima masters serije. Samo u Parizu je čak pet puta podizao pobjednički pehar tako da sa pravom može biti proglašen teniskim kraljem glavnog grada Francuske.

Uprkos jučerašnjem trijumfu, Đoković od danas više neće biti prvi igrač svijeta na ATP listi. Na to mjesto će zasjesti Španac Rafael Nadal (33), koji je Šapovalovu predao polufinale Pariza zbog povrede.

Inače, Đoković se prema broju titula približio Nadalu, koji je osvojio 35 mastersa, a na radost brojnih navijača širom regije, ali i svijeta, Srbijanac je nastavio s dobrim partijama i pokazao da neće lako prepustiti prvu poziciju na ATP listi.

Đoković će na završnom turniru u Londonu, koji će se održati od 10. do 17. novembra, pokušati nadoknaditi 640 bodova zaostatka za Nadalom i na taj način godinu završiti kao svjetski broj jedan.

Novak Đoković rođen je 22. maja 1987. godine u Beogradu. Osvajao je sve gren slem turnire, a ukupno ima 77 ATP titula. Samo od turnirskih nagrada zaradio je skoro 140 miliona dolara

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.