LIČNOST DANA

Kenan ef. Musić: Podsjetnik na univerzalne vrijednosti

U MIZ-u Sarajevo složili izuzetno zanimljiv i koristan program

Hfz. Musić: Paziti na majke i roditelje. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

10.11.2019

Širom BiH, institucije Islamske zajednice, pod različitim nazivima realiziraju manifestacije posvećene Božijem poslaniku, Muhamedu a.s. Jer, rebiu-l-evvel je mjesec rođenja posljednjeg Božijeg poslanika i na svakom pedlju naše zemlje, pa i u najmanjem džematu održavaju se različiti programi. 

U Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo ovom događaju posvećuju posebnu pažnju pa se tradicionalno organizira manifestacija „Selam,ya Resullah“. Traje mjesec, a ove godine glavni motiv je „...i da svojoj majci budem dobar...“.

Upravo je to i svojevrsna poruka ovogodišnje manifestacije, kako to reče, hfz. Kenan ef.Musić, glavni imam MIZ-a Sarajevo, „da pazimo na majke i roditelje općenito“ .

Međutim, ova manifestacija, koja je počela 30. oktobra, nije samo namijenjena vjernicima, već i onima koji nisu muslimani-svim građanima i posjetiocima Sarajeva.

Jer, sve do 27. novembra, ova manifestacija, čiji je jedan od ciljeva podsjećanje na univerzalne vrijednosti, ponudit će čitav niz lijepih događaja i izuzetno zanimljivih sadržaja.

Tako su u MIZ-u Sarajevo, na čelu sa ef. Musićem, pokazali kako se uz dobru organizaciju može složiti izuzetno zanimljiv i koristan program, na moderan način, od predavanja, mevludskih manifestacija, večeri duhovnosti, promocije knjiga, izložbi,susreta mladih...Programa koji je prilagođen svim vjernicima, građanima, turistima, uzrastima...

Hafiz Kenan Musić rođen je u Sarajevu 21. aprila 1979. godine. Svršenik je Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu te Univerziteta Al-Azhar u Kairu. Magistrirao je i dokorirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu gdje je angažiran kao profesor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.