LIČNOST DANA

Damir Doborac: Gračanički rukomet vratio u Evropu

Bogato rukometno iskustvo uspješno prenio na kolektiv

Doborac: Dugogodišnji bh. reprezentativac. Avaz

Piše: H. Č. / Avaz.ba

11.11.2019

Poput Zavidovića, Doboja, Maglaja, Dervente, Banja Luke, Goražda i Gračanica je grad rukometa. Ovdje foliranja nema, ili znaš, ili ne znaš igrati ovaj sport. U prošloj sezoni rukometne Premijer lige BiH, ekipa Gračanice predvođena našim internacionalcem i reprezentetivcem Damirom Doborcem, osvojila je prvo mjesto, ali je zastala u pley-ofu i na kraju bila treća.  

Gračanica je i u novom prvenstvu, bez dvojice najboljih igrača, reprezentativaca Dine Hamidovića i Admira Ahmetaševića opet na prvom mjestu. U subotu je odličnom igrom sa plus četiri gola “skinula” Borca u Banja Luci, i zaposjela vrh tabele.

Iako on to ne voli da kaže, rad, struku i potpunu posvećenom trenerskom poslu, u RK Gračanicu je unio upravo Damir Doborac. Sa 98 nastupa u reprezentaciji BiH i 400 golova, sa iskustvom igrajući u njemačkim ekipama Magdeburg, Hutemberg, “Cimosu” u Sloveniji, Pratu, Dimanu –Minsk, Šafhauzenu (Doha), Bosna (S), RK Gračanica 2000-te godine s kojom je osvojio šampionsku titulu naše države.

Doborac je 2017. godine došao da Gračanicu, kao igrač-trener vadi iz Prve lige i vrati je tamo gdje joj je i mjesto u Premijer ligu. Došao je na nagovor sadašenjeg predsjednika Nedima Musića, igrao, borio se, pa je 25. aprila, prošle godine doživio tešku povredu koljena, oporavio se i potpuno se posvetio trenerskom pozivu.

Danas, uz kako kaže dobru upravu, grad Gračanicu, vjerne navijače, za koje tvrdi da ih boljih i sportskijih nema u BiH, Doborac sa momcima, ponovo krči put Gračanice ka šampionskoj titulu BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.