LIČNOST DANA

Amina Kajtaz: Plivačica uzvodno

Oborila državni rekord na 200 metara delfin

A. Ču.
13.11.2019 06:32

Kajtaz: Upornost bez granica

Foto: Avaz

Amina Kajtaz s vremena na vrijeme podsjeti na svoje postojanje. Ovog puta to je učinila oborivši državni rekord na 200 metara delfin.

Ona je ovu dionicu u ovoj disciplini otplivala za dvije minute, 10 sekundi i 36 stotinki, a rekord i prvo mjesto uzela je na 47. plivačkom mitingu „Mladost 2019“, koji je održan u Zagrebu, a na kojem je učestvovalo 485 takmičara iz šest zemalja.

Možda bi Amini više pristajalo u ovoj zemlji da puni stupce u rubrici jet set i privlači svojim prirodnim izgledom, ali ne. Ne posustaje mlada plivačica iz Mostara i kao što se ostali sportisti u individualnim sportovima bore s vjetrenjačama, tako ona pliva uzvodno.

Amina je učestvovala na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru u disciplini 100 metara delfin, gdje također drži državni rekord. Rođena je u Mostaru 31. decembra 1996. i kći je nekadašnjeg nogometaša Veleža Seada Kajtaza.

S plivanjem je počela u PK Velež, a možda ne treba ni napominjati da živi u Zagrebu, jer kod nas nema najadekvatnije uvjete za bavljenje svojim sportom. 

Možda od nje nećemo moći očekivati medalju s Olimpijskih igara, ali ko je god najbolji i u čemu god, zaslužuje svaki respekt.

Komentari

NA VRH