LIČNOST DANA

Ismet Gavrankapetanović: Kamo puste sreće da su nam svi takvi

Uspjesi ljekara, sportista, naučnika... vredniji od jalovih posjeta političara

Gavrankapetanović: Jedini predavač s prostora BiH. Avaz

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

17.11.2019

Na adresu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, uglednog i vrhunskog ortopeda, nedavno je stigla pozivnica za učešće na velikom kongresu u Istanbulu koji se organizira pod motom „U mojim rukama“.

Gavrankapetanović će biti moderator i predavač, jedini s prostora BiH, koji je potcrtao da će u prijestonici Turske predstavljati svoju domovinu. Uspjesi ljekara, sportista, naučnika... stotinu su puta vredniji od jalovih diplomatskih posjeta političara koji u inozemstvo najčešće idu samo da im zadnjica vidi put.

Ulaganje u nauku, kulturu, medicinu, sport... je ulaganje u promociju države. Nema bolje promocije BiH od predavanja Gavrankapetanovića u Istanbulu, jer će ga s pažnjom pratiti hiljadu mladih ortopeda i traumatologa.

Mladim ljekarima, pogotovo onima koji su na početku karijere, zauvijek će u sjećanju ostati riječi vrhunskih stručnjaka. Jedan od njih je Gavrankapetanović, a njegova domovina je BiH.

Zbog toga nas ne čudi kada vrhunski ljekar kaže kako mu je srce puno što ima priliku da predstavlja našu državu. Kamo puste sreće da svi oni koji idu u inozemstvo imaju u srcu državu iz koje idu i koji je žele predstaviti u najljepšem svjetlu. Gavrankapetanović će to sigurno učiniti i zbog toga moramo biti ponosni na njega i njegov uspjeh.

Profesor Gavrankapetanović nebrojeno je puta potvrdio svoj profesionalizam. Rođen je 10. septembra 1962. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.