LIČNOST DANA

Semir Štilić: Naklon majstoru

Junak 140. vječitog derbija

Štilić: Odveo Želju do pobjede. Avaz

Piše: N. D.

1.12.2019

A gdje je to on igrao u posljednje vrijeme? Udebljao se… Ma, neće biti spreman ni za godinu, ništa od njega… Ne bi došao nazad da je valjao… sve se to moglo čuti iz usta “stručnjaka” koji, navodno, dobro poznaju fudbalske prilike, kad je objelodanjeno da se Semir Štilić vraća u svoju BiH i svoj Željezničar. On je šutio i spremao se. 

A onda je počeo u svakoj minuti pokazivati kako oni koji su tvrdili navedeno, nisu baš posebno stručni za komentare o fudbalu.

Zenit onoga što radi već nekoliko kola stigao je na Koševu, u 140. vječitom derbiju. Sigurno njemu na najdražem mjestu da se pokaže ono umjetničko što jedan fudbaler može imati u sebi.

Dva gola i asistencija zvuče kao rogobatna statistička informacija, ali on Željinoj igri, pokazalo se još jednom, daje mnogo više. Taman toliko da se kaže: “Naklon majstoru.”

Semir Štilić rođen je 8. oktobra 1987. godine u Sarajevu. Nakon što je prošao Željinu školu, igrao je za Leh, Karpati, Gazijantep, Vislu i APOEL. Nosio je dres reprezentacije BiH u mladoj i A-selekciji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.