LIČNOST DANA

Davorin Primorac: Agilni direktor

Predani rad i zapaženi potezi rezultirali ogromnim uspjehom

Primorac: Na čelu BHNASA-e. Arhiv

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

6.12.2019

Bosna i Hercegovina je nakon 27 godina od proglašenja nezavisnosti dobila potpuni teritorijalni suverenitet. U noći sa srijede na četvrtak, tačno u ponoć, kucnuo je historijski trenutak na koji smo decenijama čekali - da preuzmemo kontrolu nad svojim zračnim prostorom. 

Iako se dugo čekalo da Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) ispuni ovaj svoj strateški cilj, bili su potrebni i strateški koraci. Prava osoba za to bio je Davorin Primorac, direktor BHANSA-e, kako je to potvrdio i Ismir Jusko, bivši ministar prometa i komunikacija BiH.

Mjesta za osvrt na zlurade i negativne komentare u cijeloj priči nije bilo, jer je mladi agilni Primorac bio svjestan činjenice da će nakon ispunjenja konačnog cilja BiH i Agencija na čijem je čelu otvoriti novo poglavlje i krenuti novim putem koji može donijeti brojne benefite.

Valjalo je, stoga, u kratkom vremenu zasukati rukave i započeti cijeli niz iznimno zahtjevnih i složenih aktivnosti. Tako je predani rad i zapaženi potezi koje je Primorac povukao sa svojim timom rezultirao ogromnim uspjehom i činjenicom da je BiH sposobna kontrolirati svoje nebo.

Primorac je najavio da će BHANSA nastaviti koračati uzlaznom putanjom, a početak naredne godine označit će višemilionska ulaganja u infrastrukturu, ali i modernizaciju i nabavku opreme.

Primorac je diplomirani inžinjer prometa - aeroprometa. Na čelu BHANSA-e je od 2015. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.