LIČNOST DANA

Paulo Rangel: Europarlamentarac otvorenih karata

Naglasio je da BiH njeguje postulate na kojima stoji i Evropska unija

Rangel: Okrenuti se boljem životu za bh. građane. Agencije

Piše: Al. Ti.

11.12.2019

Novi izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Paulo Rangel za kratko vrijeme koliko je na ovoj poziciji, pokazao je da zna o našoj zemlji itekako mnogo.

Osim što je jasno i otvoreno priznao da Evropska unija ne čini dovoljno kad je u pitanju rješavanje migrantske krize u našoj zemlji, Rangel je pomalo stidljivo naglasio da je, i pored svih problema koji postoje, napredak BiH na putu ka EU primjetan.

U jednoj rečenici nabrojao je sve probleme koji tište običnog čovjeka u BiH, ali je istovremeno i “nasavjetovao” bh. političare da se ostave jeftinih populističkih svađa i okrenu boljem životu za građane.

Otvoreno je naglasio da BiH njeguje postulate na kojima stoji i Evropska unija, što je dovoljan pokazatelj šta ovaj region znači za Brisel.

Ovaj Portugalac veliki je zagovaratelj da naša zemlja postane članica Evropske unije, jer kako je naveo, proces unifikacije EU nije potpun bez država Zapadnog Balkana.

Ove godine je osvojio treći mandat u Evropskom parlamentu kao nosilac liste Socijaldemokratske partije, koja je članica grupacije Evropske narodne stranke (EPP).

 Po struci je pravnik, a član je Ustavnog komiteta Evropskog parlamenta još od svog prvog mandata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.