LIČNOST DANA

Duško Marković: Premijer državnik

Istrpi sve napade opozicionog Demokratskog fronta

Marković: Ne treba nam „šešeljizacija“. Agencije

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

28.12.2019

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, nakon nemilih događaja koji potresaju ovu zemlju zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, još jednom se ponio državnički. 

Ni on, ni predsjednik Milo Đuukanović, kao i prvi čovjek Parlamenta Ivan Brajović ni u jednom trenutku nisu pokleknuli pred srpskim nacionalistima koji svakodnevno ne prestaju zazirati u crnogorske državničke temelje.

Svojom izjavom tokom rasprave u Parlamentu da „Crna Gora, iako mala zemlja, ipak ima dovoljno hrabrosti i mudrosti da u ključnim trenucima digne glas za bolju budućnost i državu 21. stoljeća, najbolje je pokazao smijer u kojem ide ova zemlja.

Također, čvrsto uvjerenje da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti prijeko potreban Crnoj Gori pokazao je spremnošću da istrpi sve napade opozicionog Demokratskog fronta tokom rasprave u Parlamentu.

Marković je i nakon divljanja opozicije, blokada saobraćajnica u zemlji, odlučno i bez ikvog ustezanja svima u regionu precizno kazao da crnogorskoj skupštini ne treba „šešeljizacija“.

Dušan Marković rođen je 6. jula 1958, u Mojkovcu u Crnoj Gori. Godine 1991. izabran je za generalnog sekretara Vlade Republike Crne Gore, i na toj dužnosti nalazio se do 1998. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.