LIČNOST DANA

Snežana Kutlešić-Stević: Doktorica puna ljubavi

Osigurala paketiće za mališane iz porodica slabijeg imovinskog stanja

Piše: B. Š. / Avaz.ba

Kutlešić-Stević: Humanost i dobrota

Foto: Avaz


Specijalista pulmologije Snežana Kutlešić-Stević pokazala je svoju humanost, ljubav i dobrotu nebrojeno puta. Organizirala je prvo terapeutsko ronjenje u BiH, mnogo je vremena posvetila autističnoj djeci, a u Banjoj Luci, Drvaru, Šipovu i Srpcu liječi stare i bolesne, dok nerijetko besplatno radi i ljekarske preglede.

Snežana je prije mjesec u prepunom banjalučkom Banskom dvoru organizirala i četvrtu modnu reviju osoba s invaliditetom, na kojoj je učestvovalo više od 40 osoba s invaliditetom iz svih krajeva BiH. Svaki učesnik imao je odjevnu kombinaciju skrojenu po mjeri. Revija je pokazala ljepotu osoba s invaliditetom, koje su pod svjetlima reflektora zabljesnule na crvenom tepihu i oduševile publiku. Željela je da osobe s invaliditetom ohrabi, podstakne i predstavi ih u novom svjetlu te da ukaže na njihove mogućnosti i uspjela je u tome.

U Drvaru je ovih dana iz vlastitih sredstava osigurala 60 paketića za mališane, prvenstveno iz porodica slabijeg imovinskog stanja. Paketiće su dobila i djeca koja su se tog dana zatekla na ljekarskom pregledu. Novogodišnjim radostima u Domu zdravlja Drvar nije bilo kraja kad su mališani zajedno sa doktoricom i zapjevali.

Doktorica Kutlešić-Stević istaknula je da mališanima iz manjih sredina ponekad treba više pažnje, jer imaju manje mogućnosti u odnosu na djecu iz gradova. Zato je za proljeće isplanirala i pozorišnu predstavu za najmlađe u Drvaru.

Uvjerena je da se ljubav ljubavlju vraća. I to je, kaže, njen najveći motiv.

Više o temi

LIČNOST DANA
Robert Firmino: Čovjek za trofeje
LIČNOST DANA
Miroslav Matošević: Od nule do brenda
NA VRH

Komentari