LIČNOST DANA

Branka Janko: Podrška poslodavcima

Na čelu je Razvojne agencije Žepče, koja je dobitnik međunarodnog priznanja za kvalitet poslovanja “Bisnode”

Janko: Rad i trud se isplate. Avaz

Piše: Ar. M. / Avaz.ba

11.1.2020

Razvojna agencija Žepče dobitnik je međunarodnog priznanja za kvalitet poslovanja “Bisnode”, certifikata bonitetne izvrsnosti. Za odlične poslovne rezultate koji su Agenciju iz Žepča svrstali u sami vrh bonitetno pouzdanih partnera, velike zasluge pripadaju direktorici Branki Janko. Ona je već deset godina, od osnivanja, na čelu Agencije.  

Janko je, rukovodeći Agencijom, razvila nekoliko instrumenata podrške poslovnom sektoru, i to kroz Centar za investitore i Centar poslovnih kompetencija Žepče. Projektima se razvijaju inovativni modeli poslovnih usluga i neformalnog obrazovanja, namijenjeni menadžmentu i zaposlenima na specifičnim poslovima u kompanijama, prvenstveno u sektorima tekstilne i drvne industrije.

Njen rad i trud radi unapređenja postojećih i razvoja novih inovativnih poslovnih usluga za mala i srednja preduzeća, a posebno start up i mikropreduzeća, prepoznat je i u široj društvenoj zajednici.

Kaže da je priznanje koje je dobila, dodatna motivacija za daljnji rad i postizanje još boljih rezultata.

Branka Janko po struci je diplomirani žurnalist, a uskoro će magistrirati na agroekonomici Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.