LIČNOST DANA

Reuf Karabeg: Stručnjak kojeg cijene u svijetu

Izabran za predsjednika Komiteta u najvećem svjetskom udruženja plastičnih i estetskih hirurga

Karabeg: Nije želio otići iz domovine. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

25.1.2020

Profesor doktor Reuf Karabeg izabran je za predsjednika Komiteta za profesionalne standarde ICOPLAST-a, najvećeg svjetskog udruženja plastičnih i estetskih hirurga. 

Još 1996. godine mogao je ostati u Holandiji, nakon specijalizacije u Utrehtu i Amsterdamu, a kasnije je odbio pozive da radi u Dubaiju i Londonu. Ostao je u svojoj zemlji i uvijek bio borac za svjetski dignitet bh. heroja u bijelom.

Član je američkog udruženja plastičnih hirurga. Dužnost nacionalnog predstavnika u ISAPS-u, jednom od najvećih udruženja estetskih i plastičnih hirurga, obavljao je deset godina. Sada je nacionalni predstavnik i u ESPRAS-u (Evropsko udruženje plastičnih hirurga).

Jedan od najvećih ponosa mu je što je malo bh. udruženje plastičnih hirurga, u svojstvu predsjednika u ponovljenom mandatu, uspio svrstati i registrirati kao ravnopravno s najvećim svjetskim udruženjima.

U slobodno vrijeme, kako ističe, iz najveće ljubavi, već 24 godine radi kao koordinator medicinskog tima FK Sarajevo te deset godina kao šef medicinskog tima nogometne reprezentacije BiH. Radi na hirurškoj poliklinici ''Karabeg'' sa suprugom Amelom, koja je, također, plastični i estetski hirurg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.