LIČNOST DANA

Rusmir Ljutvijević: Ambasador humanosti

Zenički taksista besplatno prevozi djecu sa posebnim potrebama

D. Pa. / Avaz.ba

Ljutvijević: Sve radi od srca

Foto: D. Pašalić


Rusmir Ljutvijević oduševio je bosanskohercegovačku javnost nakon što je odlučio da djecu sa posebnim potrebama besplatno prevozi na preglede. Inače, jedini je taksista u Zenici koji se odlučio na ovaj humani gest. 

Budući da je i sam roditelj djeteta sa posebnim potrebama, koje je jedini slučaj u Zeničko-dobojskom kantonu s dijagnozom “shank 3gen phelan mc dermid” oboljenja mozga, najbolje razumije roditelje koji često nemaju novca da odvezu dijete na potrebne preglede.

Kaže, čini to iz zahvalnosti Bogu, ali i da pomogne djeci sa posebnim potrebama. U njegovoj plemenitoj misiji ne zanima ga koliko će potrošiti goriva, a sve to radi od srca. I dok mnogi gledaju da uštede gorivo i da što više zarade, ovom Zeničaninu to je najmanje bitno.

Za njegov gest već su saznali roditelji, koji su vidno oduševljeni njegovim gestom, naročito zato što se često dovedu u situaciju da nemaju marku-dvije kako bi svoje dijete odvezli u stacionar ili Polikliniku.

Pokazujuću društvenu odgovornost, ali i da roditelji djece sa posebnim potrebama nisu sami, Ljutvijević je naišao na salve pohvala u gradu, ali i korisnika društvenih mreža u našoj zemlji, koji su ga sa pravom nazvali ambasadorom humanosti.

Rusmir Ljutvijević rođen je 5. aprila 1986. godine u Zenici, po zanimanju je vozač, a svojevremeno se bavio ragbijem te nastupao i za reprezentaciju BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na