LIČNOST DANA

Asmir Begović: Povratak otpisanog

Može pomoći na travnjaku, ali i u svlačionici

Bagović: Vrhunski sportista i čovjek. AC Milan

Piše: N. D. / Avaz.ba

8.2.2020

Golman Ibrahim Šehić nije upitan. Ono što je pružio u bh. reprezentaciji, niko ne može osporiti i ono što predstoji, svakako, ne bi trebalo utjecati na njegov status. 

Asmir Begović vraća se u reprezentaciju i delegacija stručnog štaba bh. nacionalnog tima putuje u Milano, gdje će se sastati s golmanom tamošnjeg velikana.

I nije u ovom trenutku najbitnije hoće li Begović braniti za reprezentaciju ili će to biti Šehić. Bitnije je da je Bajevićev tim odlučio ispraviti jednu od nepravdi iz mandata Roberta Prosinečkog.

Begović je izostavljen iz bh. nacionalnog tima, možda kad mu je i bilo najteže u karijeri, ali je ostao dio ekipe. Nikada nikoga nije blatio, a uvijek je bio podrška našim igračima. Bosanskohercegovački tim povratkom Begovića može samo dobiti. Ako treba, na travnjaku, ali i u svlačionici, jer se radi o vrhunskom sportisti i čovjeku.

Asmir Begović rođen je 20. juna 1987. godine u Trebinju. Karijeru je počeo u Kanadi, gdje je izbjegao s roditeljima, da bi poslije igrao za Portsmut, Stouk, Čelzi i Bornmut. Prošlu polusezonu branio je kao posuđen igrač u Karabagu, a nedavno je stigao u Milan. Za reprezentaciju BiH branio je 61 utakmicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.