LIČNOST DANA

Anis Međedović: Vrhunski rezultati

Osoblje Očne klinike UKC Tuzla, s dr. Međedovićem na čelu, godišnje uradi 4.600 operacija

Dr. Međedović: Tuzlanska klinika prepoznata u regionu. Avaz

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

11.2.2020

Nema operacije na oku koju ljekarski tim Klinike za očne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli ne može uspješno apsolvirati. Na čelu ove klinike je već treću godinu dr. Anis Međedović, koji je, zajedno s kolegama, nedavno obavio 40. transplantaciju rožnjače.

 „Vid nije sve, ali šta je sve bez vida“, često će citirati izreku dr. Međedović, koji napominje kako je tuzlanska klinika prepoznata u regionu. Odlični međuljudski odnosi preduvjet su za vrhunske poslovne rezultate.



Dr. Međedović: Tuzlanska klinika prepoznata u regionu. Avaz

Upravo to krasi kliniku, s dr. Međedovićem na čelu, čije osoblje godišnje pregleda oko 40.000 pacijenata ili uradi 4.600 operacija.

Sve to je moguće u prostoru sa 39 kreveta za odrasle i dva kreveta za djecu i sa samo 54 uposlenika. Još kada bi naša država ušla u Eurotransplant program, dr. Međedović ističe da bi za dva mjeseca tuzlanski ljekari „očistili“ listu čekanja na transplantaciju rožnjače u Federaciji BiH.

Doktor Međedović se nada da će jednog dana i to dočekati pacijenti koji imaju potpuno povjerenje u ruke koje vraćaju vid.

Anis Međedović rođen je 27. aprila 1968. godine. Medicinsku školu i Medicinski fakultet završio je u Tuzli, gdje je odbranio i magistarski rad. Priprema odbranu doktorske disertacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.