LIČNOST DANA Predvodnik Građanske inicijative „Jer nas se tiče“

Omer Hujdur: Lavlja borba se nastavlja

Više od pola godine traže zatvaranje mostarske deponije

M. Sm. / Avaz.ba
27.02.2020 06:38

Hujdur: Predvodi mještane

Foto: Avaz

Nije Omeru Hujduru svejedno što se Mostar posljednjih dana guši u vlastitom smeću. Ali, kao jedan od predvodnika Građanske inicijative „Jer nas se tiče“, svjestan je da popuštanja više nema.  

Jer, pokazali su u više od pola godine koliko traje njihova borba za zatvaranje Uborka, koji zovu deponijom smrti, za sanaciju i izmještanje deponije na drugu lokaciju, da nisu zid i da se mogu pomaknuti.

  • Hujdur: Predvodi mještane
    Hujdur: Predvodi mještane Foto: Avaz

Ali, kada bi god popustili, gradske vlasti ne bi ispoštovale dogovoreno. Stoga, ponovna blokada Uborka je, nažalost, kako je to i sam rekao, jedini put da se izbore za život dostojan čovjeka.

Govorio je Hujdur kako su svjesni da se rješenje za deponiju ne može preko noći naći i sve što su tražili su pismene garancije da će nadležni to realizirati.

Stoga, krajnje je vrijeme da se gradske vlasti ozbiljno uhvate ukoštac sa ovim problemom. Hujdur i njegovi sumještani su do sada svašta istrpjeli, od lavine optužbi za nelegalne kuće, mase prekršajnih prijava do policijske deblokade. Ali, od svoje lavlje borbe odustati neće.

Komentari

NA VRH