LIČNOST DANA

Omer Hujdur: Lavlja borba se nastavlja

Više od pola godine traže zatvaranje mostarske deponije

Hujdur: Predvodi mještane. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

27.2.2020

Nije Omeru Hujduru svejedno što se Mostar posljednjih dana guši u vlastitom smeću. Ali, kao jedan od predvodnika Građanske inicijative „Jer nas se tiče“, svjestan je da popuštanja više nema.  

Jer, pokazali su u više od pola godine koliko traje njihova borba za zatvaranje Uborka, koji zovu deponijom smrti, za sanaciju i izmještanje deponije na drugu lokaciju, da nisu zid i da se mogu pomaknuti.



Hujdur: Predvodi mještane. Avaz

Ali, kada bi god popustili, gradske vlasti ne bi ispoštovale dogovoreno. Stoga, ponovna blokada Uborka je, nažalost, kako je to i sam rekao, jedini put da se izbore za život dostojan čovjeka.

Govorio je Hujdur kako su svjesni da se rješenje za deponiju ne može preko noći naći i sve što su tražili su pismene garancije da će nadležni to realizirati.

Stoga, krajnje je vrijeme da se gradske vlasti ozbiljno uhvate ukoštac sa ovim problemom. Hujdur i njegovi sumještani su do sada svašta istrpjeli, od lavine optužbi za nelegalne kuće, mase prekršajnih prijava do policijske deblokade. Ali, od svoje lavlje borbe odustati neće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.