LIČNOST DANA

Sead Tukar: Hroničar sporta

Inicirao izgradnju obilježja ispred stadiona Bilino polje

Tukar: Oduševio javnost. Avaz

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

3.3.2020

Vjerni hroničar zeničkog sporta Sead Tukar oduševio je javnost pokrenuvši inicijativu da se na prostoru ispred zapadne tribine stadiona Bilino polje izgradi obilježje na kojem će biti ispisani najbitniji uspjesi kluba.

Osim ove inicijative, svi ljubitelji i poznavaoci sporta fascinirani su i činjenicom da je Tukaru, starom navijaču, Čelik u srcu, ali i da želi dati svoj doprinos u očuvanju historije kluba.

Međutim, za Tukara tu nije kraj. Koliko živi za sport, historiju, uspjehe kluba, ali i želju da se svi ti uspjesi kluba ovjekovječe, govori i činjenica da ima i sve podatke o prvoj generaciji Čelika i dalje, te da se radi o kompletnim statistikama.

Sead Tukar. Avaz

Zbog svega ovoga javnost je pozdravila ovu inicijativu te, kako su ga nazvali, vjernog hroničara zeničkog sporta treba apsolutno podržati u njegovoj inicijativi.

Iako je, kako nam je kazao, lošijeg zdravlja, to ga ne sprečava da i dalje pomno prati i bilježi uspjehe zeničkog kluba, uz želju da doživi da jednoga dana ugleda obilježje ispred stadiona koje će prkositi novim vremenima i čuvati od zaborava sve ono što je klub, koji nosi u srcu i duši, postigao.

Tukar je rođen 1. jula 1961. godine u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.