LIČNOST DANA

Elmir Jahić: Doktor kojem se vjeruje

Sa svojim timom izveo izuzetno zahtjevnu operaciju kojom je spašen život pacijentici iz Sarajeva

Znanje usavršavano na poznatim svjetskim klinikama. Arhiv

Piše: Avaz.ba

13.3.2020

Invazivni kardiolog dr. Elmir Jahićiz Tuzle pripada generaciji poznatih tuzlanskih ljekara koji su svoje prvo praktično medicinsko znanje još kao studenti medicine stjecali u ratnim bolnicama širom tuzlanske regije.

Iako se za sina čuvenog zvorničkog ginekologa očekivalo da će krenuti očevim stopama, izbor dr. Jahića ipak je bila kardiologija. Znanje stečeno na Medicinskom fakultetu u Tuzli godinama je usavršavao na poznatim svjetskim klinikama, s kojih se uvijek vraćao sa usvojenim novim, savremenim procedurama liječenja kardioloških oboljenja te ih odmah uspješno primjenjivao na pacijentima kojima je to bilo potrebno.

Nakon dugogodišnjeg angažmana na UKC-u Tuzla, dr. Jahić već duže se nalazi na čelu Medicinskog instituta „Bayer“ u Tuzli, ali svakodnevno sa svojim timovima obavlja i razne kardiološke zahvate. 

Jednu od izuzetno zahtjevnih operacija dr. Jahić je sa svojim timom, zahvaljujući znanju koje je stekao na jednom od poznatih njemačkih kardioloških centara, prije nekoliko dana uradio teško oboljeloj pacijentici iz Sarajeva, kojoj je spašen život. 

Dr. Elmir Jahić je oženjen ginekologinjom dr. Mahirom Jahić, otac je troje djece, od kojih su dvoje već uspješni studenti medicine. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.